La gastronomia catalana i el seu creixement

D’Espanya, la gastronomia catalana és una de les més importants, ja que el mateix compte amb personalitat pròpia, molt diferenciada de la gastronomia de la resta d’Espanya, i és que es tracta d’una gastronomia que a més de tot, ha evolucionat i s’enfronta a les noves tècniques.
Catalunya sempre ha impressionat per ser una comunitat molt avantguardista, que creu en les noves tècniques, i això ha estat en tot, un exemple d’això és les tècniques que apliquen els serrallers en matèria de seguretat.
Els serrallers catalans són destacats de la resta dels professionals d’aquesta àrea perquè sempre aposten a les noves tecnologies, i és que està clar que no cal quedar-se a la tradició, sinó evolucionar per brindar-li als catalans el millor servei.
Amb vista a innovar i a oferir alguna cosa diferent, la gastronomia catalana d’avui és una gastronomia que ha tingut el compromís d’impactar a la societat, per això les noves tècniques culinàries són una cosa comuna en molts dels millors restaurants de la comunitat.
Es pot veure que inclús aquesta comunitat ha estat considerada com el bressol de la cuina molecular, cuina que és considerada com moderna, i que avui dia és reproduïda a tot el món, utilitzant tècniques creades a Catalunya, de la mà del cuiner Ferran Adrià .

Molts són els restaurants destacats de Catalunya

En aquesta comunitat es compta amb l’orgull de tenir molt bons restaurants, i és que per ser Catalunya una destinació turística, ha d’existir en ella restaurants que estiguin a l’alçada dels millors comensals, entre aquests hi ha diversos restaurants amb estrelles Michelin.
També Catalunya és qui va veure néixer i fer gran al xef del famós programa màster Xef Espanya, es tracta de Jordi Cruz, que dirigeix el restaurant Àbac de Barcelona i que recentment es va fer amb l’honor d’una tercera estrella Michelin, tot un orgull per a Catalunya .
Sembla que Catalunya no només té molt bons serrallers i molt bons futbolistes sinó que també té molt bons cuiners, i això es posa de manifest en una comunitat en la qual es té la possibilitat de comptar amb unes de les gastronomies més destacades de tot Espanya.

La cuina tradicional encara impressiona

Entre tant tecnicisme no es pot deixar de banda la cuina tradicional, i és que aquesta de la mà de reconeguts cuiners, també s’ha destacat, però també hi ha la cuina que es pot gaudir a petits restaurants, bars i fondes de Catalunya, en les quals el menjar és simplement un espectacle.
De la mà de cuiners sense coneixement de tècniques modernes s’obtenen plat que també poden impressionar als paladars més importants, i és que per als que viatgen a Catalunya, diuen que no només val la pena la visita als millors restaurants, sinó també a aquests petits i econòmics que sorprenen amb el seu sabor.
El que fa bona la cuina catalana és la seva essència, aquesta tradició que ha passat de generació en generació, els sabors, les quals són una barreja dels diferents productes obtinguts en les diferents regions de la comunitat, frescos i amb qualitat d’exportació.